recensies

cursus ervaringen 

Hieronder leest u de ervaringen van mensen die onlangs een cursus hebben gevolgd bij Heijkers Fijnhoutatelier:

“De cursussen die ik gevolgd heb laten mooi de weg zien die je met hout kan bewandelen.  Waar de nadruk in de beginnerscursus ligt op leren werken met materialen om daarmee verbindingen in het hout te kunnen maken. Heb je in de vervolgcursus die verbindingen nodig om een heel mooi werkstuk tot stand te brengen. In de gevorderde cursus heb ik vooral geleerd om zelfstandiger te werken en  oplossingen te bedenken voor problemen. Mathijs, de werkmeester, is altijd op de achtergrond aanwezig om je bij te staan of je oplossingen aan een kritische noot te toetsen. Met humor en vakmanschap kan deze oud docent het niet laten je regelmatig even terug te koppelen dat je toch even moet letten op de paring en bij het maken van de verbinding eerst het gat en daarna pas de pen te maken.
De machines die nodig zijn bij de werkstukken krijgen ook allemaal de benodigde uitleg. Als je dan uiteindelijk denkt klaar te zijn volgt de onvermijdelijke opmerking: nog even de kantjes breken en je bent klaar.
Bedankt Mathijs voor de heerlijke uurtjes zagen en schaven. Het resultaat mag er wezen!”

-Harrie, maart 2019-

“Ik heb erg genoten van de beginnerscursus.Natuurlijk zou ik kunnnen zeggen dat het gezellig is en didactisch goed in elkaar steekt, maar het grootste compliment is dat ik nu al spijt heb van het half jaar pauze dat ik neem na deze cursus.
Liever was ik meteen al verder gegaan met de gevorderden cursus!
Tot September,”

-Mark , april 2019-

“De vrijdagen dat ik de cursus gevolgd heb zijn nooit meer hetzelfde . Ik kijk er met veel plezier op terug en ben zelf actief geweest. Ik ben nu nog bezig met de hamer maar heb eerst op mijn gemak een kistje gemaakt. Ik zal een foto sturen.
Topdagen waren het! Ik heb veel geleerd in deze cursussen. Mathijs is een zeer deskundig en sympathieke cursus(bege)leider. Ik heb voortaan voldoende kennis en vertrouwen om zelf aan een klus te starten. En heb vele ideeën opgedaan waar ik nog mee aan de slag wil.”

-Tijn uit Boxtel, april 2019-

“Ik moet helaas even passen om voor de nieuwe cursus in te schrijven.
Ik vind dit heel jammer en hoop dan ook in een later stadium alsnog verder te kunnen gaan.
Alvast bedankt voor de leuke, inspirerende en leerzame lessen.”

-Roel, April 2019-

“Mathijs bedankt voor je aandacht, geduld en je interesse. Ik vond beide cursussen erg leerzaam. De uitleg in de cursusmap is helder, in de te maken werkstukken komen veel verschillende technieken terug en de theorielessen sluiten daar goed bij aan. Ik heb er veel van opgestoken. Maar je lessen zijn vooral erg leuk! Gelijkgestemde medecursisten, je persoonlijke aandacht, lekkere koffie, zelfgemaakt gebak, koekjes en verzoeknummertjes maken een erg fijne en ontspannen sfeer.
Bedankt daarvoor.  Ik wens je veel succes.”

-Otto, maart 2019-

“De cursus heb ik in het algemeen als zeer prettig en ontspannen ervaren. De sfeer was prima. Alle cursisten waren gedreven met als inzet: beter in staat kunnen zijn om met handgereedschap een deugdelijk product te maken. Het materiaal, op papier, en het gereedschap was uitgebreid en van prima kwaliteit. Persoonlijk had ik op sommige punten iets meer begeleiding willen hebben bij een bepaalde handeling die ik nog niet ervaren had, ook al zat ik op de ‘gevorderde’ cursus. Jij moest je aandacht verdelen tussen ‘beginners’ en ‘gevorderden’ en de beginners waren in de meerderheid, dat snap ik. Ook had ik zelf om hulp kunnen vragen als ik dacht het nodig te hebben, dus ik zoek mijn ‘probleem’ ook bij mezelf. Een rustige afwerking van de kist kwam wat in het gedrang. Maar goed, ik heb toch veel geleerd en dat is het belangrijkste geweest. In Frankrijk kan ik vervolgens in alle rust het een en ander gaan maken.
Hartelijke groet,”

-Cees, maart 2019-

“Ik heb met ontzettend veel plezier deelgenomen aan twee cursussen bij Mathijs Heijkers. Veel geleerd in een prettige sfeer onder geduldige en kundige leiding van Mathijs. Ik kijk nu al uit naar de volgende cursus.”

-Henny, maart 2019-

“Ik heb de cursus als heel interessant en leerzaam ervaren. Ik heb de 3 opeenvolgende cursussen gedaan. In de eerste cursus gaat het echt om de basis en bij elke opeenvolgende cursus leerde weer iets moeilijkere technieken gebruiken.
Mathijs is een deskundige en geduldige leraar die iedereen op helpt op de manier die zij/hij nodig heeft. Kan iedereen die wil leren houtbewerken Mathijs van harte aanbevelen!”

-Garret, maart 2019-

“Ik heb de cursus als heel plezierig ervaren en heel leerzaam. Ik ben ook heel blij dat ik begonnen ben met de beginnerscursus. Ik had van mijzelf de indruk dat ik goed kon omgaan met hamer en zaag. Op de cursus heb ik echter een heleboel handigheidjes geleerd waar ik nu al veel plezier van heb. Verder vind ik de opgedane informatie over materiaal en gereedschap (en hoe dit te onderhouden) heel nuttig. Kortom een echte aanrader voor elke klusser!
Opvallend vond ik het enthousiasme waarmee de cursisten elke week bezig waren. Iedereen was ruim op tijd en was tot het einde fanatiek aan de slag.”

-Harry, maart 2019-

“De cursus is voor mij erg leerzaam geweest, omdat ik beroepshalve nooit met werktekeningen  en houtbewerkingsvaardigheden te maken heb gehad. Het lesmateriaal was duidelijk en goed opgebouwd. Jouw tips (theoretisch en praktisch) tijdens de cursus waren zeer helpend. Het was erg prettig om met uitstekend gereedschap te kunnen werken. Tot slot heb ik ook geleerd om niet te snel te werken. Tijd nemen om het werkstuk op te bouwen.
Nogmaals bedankt.”

-Jos, maart 2019-

“Mathijs is een zeer kundige en fijne docent. Ik heb al heel wat geleerd tijdens de 2 cursusblokken die ik heb gevolgd. Ik pak in de winter graag de draad weer op, want houtbewerken is echt heerlijk om te doen!”

-Fransje, –

“Net de basiscursus afgerond! Mathijs weet als geen ander te inspireren, zijn cursisten warm te maken voor het vak. Hij combineert op unieke wijze zijn vakkennis en warm contact tot een zeer fijne, leerzame en succesvolle ervaring. Leuke en enthousiaste medecursisten! Een aanrader voor iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt om een eeuwenoude ambacht onder de knie te krijgen! Bedankt, Mathijs, voor de fijne cursusavonden!”

-Joris, –

“Omdat ik in de voorgaande drie cursussen zoveel heb geleerd, ga ik na de vakantie graag verder met nog een vervolgcursus.Mathijs geeft met veel vakkennis les op een betrokken, warme en motiverende wijze! De werkplaats in Boxtel is goed ingericht en er kan worden gewerkt met de daar aanwezige gereedschappen, die van goede kwaliteit zijn. Het contact met de medecursisten is zeer prettig en werkt motiverend. Een aanrader voor mensen die vanuit gedegen handwerk het houtbewerken onder de knie willen krijgen!”

-Renke, –

“Vijf sterren!
Mathijs is een echte vakman en een uitstekende leraar.”

-Stefan, –

“Ik heb Mathijs ervaren als zeer deskundig, enthousiast en geduldig.
Zijn lessen zijn zeer leerzaam. Aanrader!”

-Barend, –